Jednoduchý a nie náročný recept na túto bábovku s pekanovými orechmi, vás svojou chuťou očarí a príjemne prekvapí. Pekanové orechy trošku vzhľadom pripomínajúce vlašské orechy, majú sladkastú až karamelovú chuť.
Veľmi rada tieto orechy využívam pri pečení koláčov a sú vhodné aj do šalátov, či k rôznym nátierkam. Majú vysoký obsah zdravých tukov, bielkovín, vlákniny a tiež sú plné živín. Ak ste milovníkom pečenia báboviek, tak vám rozhodne odporúčam tento recept vyskúšať.
Doba pečenia/ 180°C, 40 minút
Suroviny/Cesto
5ks vajcia
50g kokosový cukor
150ml kokosové mlieko v krabici bez cukru
50ml kokosový olej / náhrada – slnečnicový olej /
2čl perníkové korenie
150g mleté pekanové orechy
100g ovsená múka bez lepku
1čl prášok do pečiva bez fosfátu
50g rozdrvené pekanové orechy
Postup
Vajíčka si oddelíme a žĺtka s kokosovým cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame rastlinné mlieko, olej a ostatné suroviny. Pekanové orechy som si vopred sparila alebo si ich môžete na 30 minút ponoriť do vody, zbavíme ich tak nečistôt a plesní. Vysušíme a opražíme ich do sucha na panvici, zomelieme na jemno.
Vyskúšajte KURKUMA krekry (bez lepku, laktózy, histamínu a bez vajec)
Nakoniec do cesta primiešame zľahka bielka vyšľahané so štipkou soli a rozdrvené 50g pekanové orechy. Cesto vlejeme do vašej obľúbenej formy na bábovku. Ja som tentokrát použila silikónovú formu. Pečieme na 180°C, 40 minút. Necháme úplne vychladnúť a môžeme bábovku vyklopiť.
Pred podávaním si môžete bábovku trošku poliať kvalitným medom, je skutočne výborná v kombinácii s pekanovými orechmi. Pekanové orechy majú svoju zvláštnu chuť, vôňu a veľmi rada ich využívam často pri pečení.
S láskou k pečeniu Silvia
Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.
Kokosové mlieko v krabici bez cukru – Eco mil bio (kúpite aj iné značky v zdravom obchode). Toto kokosové mlieko má z môjho hľadiska najlepšie zloženie.