Čerstvá mäta, horká čokoláda, čerešne, táto kombinácia nikdy nesklame. Opäť som sa rozhodla pre zdravšie sladenie trstinovou melasou…
Má skutočne neobyčajnú chuť a má výrazne nižšiu kalorickú hodnotu. Je bohatá na minerály, vitamíny a ďalšie prospešné nutričné prvky. Veľmi rada pri pečení využívam rôzne prospešné suroviny a skúmam ich chute. Takisto to bolo aj pri tomto staršom recepte a verím, že táto kombinácia chutí vás osloví.
Jednoduchá osviežujúca roláda s jahodami a kokosom, bez lepku a múky
Teraz je vhodné obdobie čerstvej mäty a čerešní, milujem túto sviežu kombináciu. Ovsenú múku dosiahneme aj mletím ovsených vločiek vo výkonnom mixéry na jemnú konzistenciu. Môžete použiť aj celozrnné jemné ovsené vločky. Prajem radostné pečenie….
Čerešňový chlebík s nádychom mäty /bez lepku, bez laktózy/
Doba pečenia/ 180°C, 30 – 35 minút
Suroviny/Cesto
4 vajíčka
150ml kokosové mlieko v krabici bez cukru / náhrada – ryžové alebo ovsené mlieko /
50g mandľová múka / mleté na jemno mandle vo výkonnom mixéry /
100g ovsená múka bez lepku
1čl jedlá sóda
1 a pol lyžice trstinová melasa
100g 76% kvalitná horká čokoláda
150 – 200g čerstvé čerešne
veľa čerstvej mäty / môžu byť rôzne druhy /
Jednoduchá galetka s jahodami a rebarborou na horúce dni
Postup
Najprv si natrhajte veľa čerstvej mäty, čo najviac aj rôzne druhy môžete miešať. Ja som aspoň tri veľké hrste nazbierala. Umyjeme obtrháme listy a zmixujeme spolu s vajíčkami v smootie mixéry.
Vlejeme do misky, pridáme trstinovú melasu a opäť vyšľaháme s mixérom. Ak použijete iné sladidlo, chuť môže byť trochu odlišná. Postupne pridávame ostatné suroviny a nakoniec primiešame kvalitnú horkú čokoládu rozpustenú nad parou a čerstvé čerešne.
Vlejeme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C, 30 – 35 minút. Koláčik si môžete oživiť rozpustenou čokoládovou polevou. Zaručujem neuveriteľnú chuť po zjedení koláčika, budete cítiť v ústach chuť mäty, no záleží koľko jej pridáte do koláčika, odporúčam čo najviac.
Výborná kombinácia čokolády, čerešní a mäty nemôže predsa sklamať.
S láskou k pečeniu Silvia
Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií.