4.2 C
Nitra
pondelok, 18 novembra, 2024

Čokoládové srdce s čučoriedkami (bez lepku)

Čokoládové srdce s čučoriedkami /bez lepku /

Doba pečenia/ 180°C, 35 minút

Čo tak si upiecť ku krásnemu dňu Valentína, takéto nádherné sladké čokoládové srdce.  Keďže na svojom blogu instagrame mám celý svet, snažím sa každý rok vytvoriť sladký recept k tomuto láskyplnému dňu. Vnímam očami, duchom celý svet a s láskou sa navzájom inšpirujeme. Naopak, keď nazriem do spomienok môjho detstva a mladosti,  mám vo svojich očiach spomienky na sviatok MDŽ. Tento deň vnímam, ako prejav lásky a úcty k nám ženám. Prejavovať lásku a úctu navzájom, by malo byť naším každodenným mottom. Či už je to Valentín alebo MDŽ, lásky na celom svete nie je nikdy dosť. Lásku dokážeme vyčarovať aj pri pečení, či tvorení čerstvo upečeného koláčika. Toto sladké čokoládové srdce s čučoriedkami, vás rozhodne naplní sladkou láskyplnou vášňou.

Tak žienky moje milé, prajem radostné a sladké pečenie pri ďalšom mojom recepte, nechajte sa inšpirovať. 

Čokoládové srdce s čučoriedkami (bez lepku)

Suroviny/

Cesto/

5ks vajíčka

2PL kokosový cukor

150g 76% horká kvalitná čokoláda

60g kvalitné maslo

150ml kokosové mlieko v krabici bez cukru

3PL bio kakao

60g ovsená múka bez lepku

1čl prášok do pečiva bez fosfátu

Vrch/

1ks balíček čokoládový puding    / náhrada – kakaový /

250g mascarpone

350ml kokosové mlieko v krabici

100g 76% horká kvalitná čokoláda

2PL kokosový cukor

250g čerstvé čučoriedky

Vyskúšajte fantastický arašidový koláč s jablkami

Postup/

Vajíčka si oddelíme a žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Horkú čokoládu aj so 60g maslom rozpustíme nad parou. Necháme trochu vychladnúť a postupne pridáme všetky suroviny, mlieko, kakao, múku, prášok do pečiva, vymiešame cesto. Nakoniec primiešame opatrne bielka vyšľahané so štipkou soli. Cesto vlejeme do srdcovej formy vymastenej maslom a vysypanej kakaom. Tento koláčik môžete piecť aj v okrúhlej fome o priemere 23cm. Pečieme na 180°C, 35 minút. Necháme vychladnúť a srdce vyklopíme. Uvaríme si čokoládový puding s 350ml kokosovým mliekom a necháme vychladnúť. Pridáme mascarpone, rozpustenú a trošku vychladenú horkú čokoládu. Do krému pridáme ešte kokosový cukor zomletý na prášok a vymiešame do hladka. Krém natrieme na srdce aj po okrajoch. Nakoniec pridáme na celé srdce čerstvé čučoriedky a dáme schladiť na niekoľko hodín do chladničky. Za takých 4 až 5 hodín môžete krájať. Tento koláčik je vhodný upiecť aj na sviatok Valentína, určite potešíte vašu druhú polovičku.     

S láskou k pečeniu Silvia

Nezabudnite ma sledovať aj na instagrame.

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články