Jednoduché muffiny s čučoriedkami zvládne každá šikovná gazdinka. Recept je nenáročný a vhodný na konzumáciu aj pre menšie detičky.
Opäť som zvolila sladenie iba ovocím. Banány sú dostatočne sladké a žiaden iný cukor nie je potrebný. Pridaním sladkých čerstvých čučoriedok na vrch muffiniek, je chuť báječná a šťavnatá. Cesto je krehké a jemnulinké.
Quinoa jahodový koláč bez lepku, bez cukru, bez laktózy
Čučoriedky majú vysoký obsah karoténov, vlákniny, vitamínu C, vápnika. Sú dobrým zdrojom vitamínov a minerálov. Momentálne je obdobie skutočne pestrého farebného ovocia a tak sladenie, iba ovocím v letných obdobiach je ideálne.
Doba pečenia/ 180°C, 25 minút
Suroviny/Cesto
3ks prezreté banány
3ks vajíčka
100ml kokosové mlieko / v krabici bez cukru – alebo ovsené mlieko /
50ml slnečnicový olej / náhrada – kokosový olej /
100g ryžová celozrnná múka
80g pohánková múka
1čl prášok do pečiva bez fosfátu
150 – 200g čučoriedky
Čerešňový chlebík s nádychom mäty bez lepku, bez laktózy
Postup
Banány rozlačíme vidličkou a postupne pridáme vajíčka, vymiešame do peny. Pridáme olej, kokosové mlieko, múky a prášok do pečiva, vymiešame hladké cesto. Použijeme muffinovú formu alebo silikónové košíčky.
Ak sa rozhodnete pre formu, nezabudnite trošku vytrieť olejom alebo maslom bez laktózy, ak ste intolerantný. Pred pečením pridáme na vrch muffiniek pár čerstvých čučoriedok. Pečieme na 180°C, 25 minút. Necháme vychladnúť a opatrne vyberáme hotové muffiny. Cesto je skutočne tak vláčne a chuťovo veľmi výborné. Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly.
S láskou k pečeniu Silvia
Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií.