Špenátové palacinky ( bez lepku, bez laktózy)
Kto by nemal rád palacinky, takéto úžasné, v spojení so špenátom, vás rozhodne očaria. I keď tieto palacinky, môžete kľudne jesť aj v sladkom prevedení. Stačí do cesta pridať trochu sladidla a zvoliť sladkú pomazánku s tvarohom alebo s džemom. Deti sa rozhodne potešia.
Vždy sa rada pohrám v recepte so surovinami, ako je napríklad aj špenát. Dosť často ho využívam pri pečení sladkých aj slaných koláčov. Neuveriteľne krásne vedia zafarbiť aj cesto. Vyskúšajte opäť niečo nové vo vašich chuťových bunkách a pohrajte sa s troškou fantázie pri pečení a varení.
Sladký tekvica chlieb so sušenými brusnicami
Suroviny / Cesto
125g baby čerstvý špenát
1 vajíčko
1 šálka ovsená múka bez lepku
5PL ryžová hladká múka
1 šálka ryžové mlieko bez cukru
soľ, bylinky vlastný výber / sušené alebo čerstvé /, čerstvá bazalka, medvedí cesnak
Pomazánka
1ks avokádo
uvarený rozmixovaný cícer / približne pol šálky /
cesnak, čerstvá bazalka, soľ
1 – 2PL tahini sézamová pasta
citrónová šťava, pár menších cherry rajčín
Postup
Špenát si sparíme a zmixujeme s vajíčkom v mixéry. Vlejeme do misky a postupne primiešame ostatné suroviny, vznikne nám veľmi chutné cesto na palacinky. Ja ich väčšinou pečiem na troške kokosového oleja. Tieto palacinky sa dajú jesť v slanom, aj v sladkom prevedení. Rozhodnutie je na vás, akú plnku zvolíte.
Môžete zvoliť avokádovú pomazánku spolu s cícerom , samotnú iba s avokádom alebo pomazánku z červenej repy. Každopádne palacinky, sú veľmi zdravou variantou aj pre menšie deti. Ak zvolíte do cesta čerstvé bylinky, rozmixujte ich spolu s vajíčkom a so špenátom.
S láskou k pečeniu Silvia
Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií.