Domáca vegan zmrzlina s Matcha zeleným čajom bez lepku, bez laktózy, bez cukru
Poznáte Matcha zelený čaj? Sú v ňom ukryté cenné antioxidanty a minerály.
Keď pijete Matchu, dostávate bezkonkurenčné množstvo vitamínov, minerálov, antioxidantov i aminokyselín. Tento úžasný zelený prášok využívam dosť často v pečení, v raw nepečených dezertoch a veľmi rada si z neho robím Matcha latte s kokosovým mliekom…
Fantastické banánové muffiny s čučoriedkami, bez lepku, bez laktózy, bez cukru
Keďže ja už niekoľko rokov nepijem kávu, Matcha zelený čaj je pre mňa vhodnou náhradou. Tentokrát som použila Matcha zelený čaj do domácej zmrzliny, v týchto horúčavách ľahké sladké osvieženie..
Z ovocia si dokážete vyrobiť doma hocijakú zmrzlinu a môžete použiť rôzne suroviny, vo fantázii sa medze nekladú.
Suroviny
4ks banány
40g čerstvý baby špenát
1ks prezreté mango
400ml hustý
kokosový krém v plechovke
1 – 2 čl Matcha zelený čaj
Postup
Kokosový krém v plechovke dáme vopred na noc do chladničky stuhnúť. Banány, čerstvý špenát, mango nakrájané, kokosový krém, zmixujeme vo výkonnom mixéry s vysokými otáčkami. Nakoniec ešte pridáme Matcha zelený čaj.
Quinoa jahodový koláč bez lepku, bez cukru, bez laktózy
Zmes vlejeme do nádoby a dáme stuhnúť do mrazáku na 7 – 8 hodín. Vždy, keď zmrzlinu vytiahneme z mrazáku po dlhšom čase, necháme pri izbovej teplote chvíľu odmraziť. Je úžasná a tak skvelá, osviežujúca so všetkými surovinami.
Perfektná kombinácia chutí. Špenát vôbec neucítite a v tom je to čaro. Opäť môžete vyskúšať tento recept aj bez Matcha zeleného čaju.
S láskou k pečeniu Silvia
Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií.