5.4 C
Nitra
štvrtok, 14 novembra, 2024

Je koniec! Potravinárska spoločnosť Dr. Oetker v Bolerázi končí, a s ňou i jej približne 75 zamestnancov

Súčasná situácia nepraje podnikaniu a mnohé firmy, firmičky či spoločnosti sa pomaly ocitajú v problémoch, ak nie doslova na kolenách. Na tie u nás padla i známa spoločnosť, o ktorej by to zrejme nikto nepovedal. A to po „iba“ 30 rokoch pôsobenia na Slovensku.

Väčšine gazdiniek zrejme spoločnosť DR. Oetker netreba predstavovať. Jej pudingy či šľahačky, ale aj rozličné ovsené kaše a dezerty v prášku sú známe široko ďaleko. Rodinný podnik a známy potravinársky výrobca, ktorý mal prevádzku v prenajatých priestoroch v Bolerázi neďaleko Trnavy, sa teraz ale rozhodol, že svoju prevádzku zatvorí a zamestnancov prepustí. Informuje o tom portál trnava.dnes24.sk, podľa ktorého firma na Slovensku po 30 rokoch uzatvorí svoj závor v polovici tohto roka.

Je koniec! Potravinárska spoločnosť Dr. Oetker v Bolerázi končí, a s ňou i jej približne 75 zamestnancov
Spoločnosť Dr. Oetker už na Slovensku svoje produkty vyrábať nebude. U nás totiž končí! Zdroj: KAMzaKRASOU.sk

V Bolerázi sa vraj zvýšiť efektivita nedala

Čitateľ sa na webe známej spoločnosti Dr. Oetker dozvie, že jej tradícia na slovenskom území siaha až do roku 1908, keď bola založená prvá zahraničná pobočka firmy v Rakúsko-Uhorsku. Ďalším významným krokom bolo založenie firmy na území Československa v Brne v roku 1923. Posledným zásadným medzníkom bol opätovný vstup na československý trh v roku 1991 a založenie spoločnosti pre Slovenskú republiku v roku 1993. Prišiel však rok 2023 a Dr. Oetker na Slovensku s výrobou končí! Situácia v maloobchode s potravinami bola údajne v uplynulých rokoch čoraz náročnejšia z hľadiska cien i nákladov, čo významne zvyšovalo tlak na výrobnú problematiku.

Mesto Nitry chce od polovice maca rozbehnúť viaceré investície

Spoločnosť vyrábala v prenajatom objekte v Boleráze potravinárske produkty ako pudingy či dezerty v prášku od roku 1993. Problémom údajne bolo aj to, že tento objekt už neposkytoval ďalšie možnosti na rozšírenie kapacity a zvýšenie produktivity, a tak sa spoločnosť rozhodla tento závod zatvoriť a sortiment, ktorý tu produkovali sa bude vyrábať v iných jej závodoch. Približne 75 zamestnancov by malo dostať osobitný balík odstupného, ktorý presahuje zákonné požiadavky, ako aj odborné pracovné poradenstvo a pomoc pri plánovaní ďalšej kariéry.

Dobré víno sa dá podľa odborníka spraviť prakticky z každého ovocia

Toto veľmi ťažké rozhodnutie nevrhá žiadne zlé svetlo na kvalitu práce a nasadenie zamestnancov bolerázskeho závodu. Výrobcovia potravín sú v posledných rokoch pod čoraz väčším ekonomickým tlakom, najmä v dôsledku pandémie COVID-19 a ostrej konkurencie na trhu. Aby spoločnosť mohla byť so svojimi výrobkami naďalej udržateľne konkurencieschopná, musíme zvýšiť efektívnosť výrobného procesu, čo, žiaľ, v tomto konkrétnom objekte nie je možné,“ vysvetlil dôvody uzatvorenia prevádzky v Bolerázi generálny riaditeľ Jozef Debrecký, podľa ktorého distribúcia nie je týmto opatrením dotknutá a spoločnosť bude naďalej zabezpečovať dostupnosť svojich výrobkov vo všetkých obchodoch na Slovensku. 

Dodo Púchovský

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Prihlásiť sa na odber
Upozorniť na
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre

Prečítajte si tiež

Najnovšie články

0
Komentujte a vyjadrite svoj názor.x