Čo si tak upiecť sladké jednoduché a zároveň chrumkavé keksíky, k šálke čaju alebo k čerstvo zomletej voňavej káve 🙂 Navyše, tieto voňavé keksíky sú skutočne chrumkavé aj vďaka orechom.
Tento recept dosť zaujal mojich sledovateľov aj na mojom blogu a s istotou môžem napísať, že sú určite výnimočné a jedinečné svojou chuťou. V zimnom období veľmi rada pečiem keksíky a pridávam rôzne voňavé, prenikavé koreniny. Milujem tie magické vône, či už škorice, zázvoru, klinčekov alebo korenia kardamóm.
Kardamóm korenie, má jemne pikantnú citrusovú chuť. Je bohatý na železo a mangán a skvelo sa hodí nielen pre ochutenie jedál, ale aj ako súčasť čajových zmesí, či pečenia koláčov. Tento jednoduchý recept zvládne každá gazdinka a chutný výsledok vás určite poteší a osladí..
Doba pečenia / 180°C, 18 minút
Suroviny/Cesto
150g kvalitné maslo
60g kokosový cukor
2ks vajíčka
pol čl kvalitná vanilka / vanilkový struk /
150g ryžová celozrnná múka
200g hladká špaldová múka
štipka soli
lieskové orechy, pekanové orechy, vlašské orechy
Raw dezert kávové zrná (bez lepku, bez laktózy, bez múky, bez cukru)
Postup
Maslo a vajíčka izbovej teploty vymiešame. Postupne pridávame cukor a ostatné suroviny, okrem orechov. Cesto vymiešame pomocou kuchynského robota alebo ručne. Vložíme zabalené do mrazničky na 20 až približne 30 minút.
Potom cesto na pomúčenej doske alebo silikónovej podložke vyvaľkáme, približne na 5 až 7mm. Záleží, aké hrubé chcete mať keksíky. Pomocou klasického pohára na vodu alebo formičky vykrajujeme kolieska. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a opatrne na každé koliesko vtlačíme pár orechov.
Výber orechov je na vás, aké máte obľúbené. Dáme piecť na 180°C, 18 minút. Keksíky vám budú rozvoniavať po celej kuchyni a sú úžasne chrumkavé a veľmi chutné.
S láskou k pečeniu Silvia