Jednoduché placky s mozzarellou a špenátom
(bez lepku, bez múky)
Úžasné a neodolateľne chutné placky v kombinácii so špenátom. Hneď na začiatku vám odporúčam dvojitú dávku si pripraviť. Priznám sa, z detstva na špenát nemám moc dobré spomienky 🙂 V školskej jedálni som vždy utekala od špenátovej polievky a pridŕžala si silno nos. Určite nebudem sama, kto trpel nechuťou ku špenátu. Naopak, dnes využívam špenát často vo svojej kuchyni a snažím sa tvoriť rôzne recepty, aj sladké. Špenát obsahuje skutočne veľké množstvo živín, napr. vitamín A, C, K1, kyselinu listovú, železo, vápnik, minerály atď.
Suroviny/Cesto
125g baby špenát
1 šálka 250ml strúhaný syr mozzarella
pol šálky ovsené vločky bez lepku
2 vajíčka
soľ, oregano, tymián, bazalka, mix čerstvých alebo sušených byliniek /výber je na vás/
Čokoládové srdce s čučoriedkami (bez lepku)
Postup
Baby špenát si umyjeme a sparíme do mäkka, nakrájame na drobno. Postupne pridávame ostatné suroviny, vajíčka, syr, ovsené vločky. Bylinky si môžete zvoliť aj podľa vašej obľúbenosti. Ja som pridala aj čerstvú nasekanú bazalku a petržlenovú vňať. Veľkou lyžicou tvarujeme placky na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť na 180°C, 20 minút. Približne šesť kusov placiek mi vyšlo. Ak chcete viac, musíte zdvojnásobiť dávku. Doporučujem skutočne dávku vyššiu lebo placky sa rýchlo zjedia a budú vám veľmi chutiť. Ak netrpíte intoleranciou na lepok, môžete použiť aj jemné celozrnné vločky.
V týchto úžasných plackách, si špenát určite zamilujete. Vyskúšajte opäť môj jednoduchý a rýchly recept a pochutnajte si. Dobrú chuť prajem.
S láskou k pečeniu Silvia
Nezabudnite ma sledovať aj na instagrame.