2.1 C
Nitra
nedeľa, 17 novembra, 2024

Kokosová tortička s ananásom

Mletý kokos a čerstvý ananás, dokonalá svieža kombinácia chutí. Tentokrát som sa rozhodla pre sladenie brezovým cukrom. Brezový cukor má veľmi nízky glykemický index a preto je vhodný aj pre diabetikov, osoby, ktoré držia redukčnú diétu.

Možno ste nevedeli, ale napomáha k zníženiu vzniku zubného plaku, čím sa znižuje riziko zubného kazu. Je to zdravá alternatíva prírodného cukru. Cukor je obsiahnutý v kôre a v dužine brezy. Tieto dni máme skutočne krásne slnečné a teplejšie, koláčik je vhodným sladkým osviežením trebárs aj k oslave.

Vynikajúce recepty od Silvie nájdete sekcii Recepty na dobrú chuť

Ak sa pohráte s fantáziou pri ozdobovaní jarnými jedlými kvietkami, výsledok vás určite poteší.

Kokosová tortička s ananásom
Kokosová tortička s ananásom

Doba pečenia/ 180°C, 25 minút

Suroviny na jedno cesto

3ks vajíčka

2PL brezový cukor

150ml kokosové mlieko v krabici

50ml kokosový olej   / slnečnicový olej /

50g mletý kokos

130g hladká špaldová múka

1čl prášok do pečiva bez fosfátu

Plnka a krém

300ml kokosové mlieko v krabici bez cukru

1ks balíček kokosový puding

4PL brezový cukor

100g mletý kokos

500g hustý tvaroh

čerstvý ananás

Postup

Vajíčka s cukrom vymiešame do peny a postupne pridávame ostatné suroviny. Vymiešané cesto vlejeme do 18cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C, 25 minút. Cesto necháme vychladnúť a potom prerežeme napoly. Proces opäť zopakujeme, potrebujeme dve cestá upečené.

Kokosová tortička s ananásom
Vynikajúca kombinácia chutí – kokos a ananás

Vrchy cesta si vždy zrežem dole, lepšie sa nanáša potom krém. Najprv si uvaríme kokosový puding s 300ml kokosovým mliekom a brezovým cukrom.  Necháme úplne vychladnúť, pridáme tvaroh a mletý kokos. Vymiešame do hladkého krému. Na každý prekrojený korpus nanesieme trochu plnky a pridáme čerstvý na drobné kocky nakrájaný ananás. Zvyškom krému potrieme celú tortičku.

Nakoniec vezmeme mletý kokos a snažíme sa celú tortičku obaliť. Trošku sa pohráte s mletým kokosom. No výsledok je krásny a veľmi chutný. Tortičku dáme na celú noc do chladničky. Zvyšok ananásu si môžete pridať opäť na vrch tortičky, každý podľa vlastnej fantázie. Kokos a ananás je skutočne najlepšia kombinácia chutí.

S láskou k pečeniu Silvia

Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Prihlásiť sa na odber
Upozorniť na
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre
Predchádzajúci článok
Ďalší článok

Prečítajte si tiež

Najnovšie články

0
Komentujte a vyjadrite svoj názor.x