Mletý kokos a čerstvý ananás, dokonalá svieža kombinácia chutí. Tentokrát som sa rozhodla pre sladenie brezovým cukrom. Brezový cukor má veľmi nízky glykemický index a preto je vhodný aj pre diabetikov, osoby, ktoré držia redukčnú diétu.
Možno ste nevedeli, ale napomáha k zníženiu vzniku zubného plaku, čím sa znižuje riziko zubného kazu. Je to zdravá alternatíva prírodného cukru. Cukor je obsiahnutý v kôre a v dužine brezy. Tieto dni máme skutočne krásne slnečné a teplejšie, koláčik je vhodným sladkým osviežením trebárs aj k oslave.
Vynikajúce recepty od Silvie nájdete sekcii Recepty na dobrú chuť
Ak sa pohráte s fantáziou pri ozdobovaní jarnými jedlými kvietkami, výsledok vás určite poteší.
Doba pečenia/ 180°C, 25 minút
Suroviny na jedno cesto
3ks vajíčka
2PL brezový cukor
150ml kokosové mlieko v krabici
50ml kokosový olej / slnečnicový olej /
50g mletý kokos
130g hladká špaldová múka
1čl prášok do pečiva bez fosfátu
Plnka a krém
300ml kokosové mlieko v krabici bez cukru
1ks balíček kokosový puding
4PL brezový cukor
100g mletý kokos
500g hustý tvaroh
čerstvý ananás
Postup
Vajíčka s cukrom vymiešame do peny a postupne pridávame ostatné suroviny. Vymiešané cesto vlejeme do 18cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C, 25 minút. Cesto necháme vychladnúť a potom prerežeme napoly. Proces opäť zopakujeme, potrebujeme dve cestá upečené.
Vrchy cesta si vždy zrežem dole, lepšie sa nanáša potom krém. Najprv si uvaríme kokosový puding s 300ml kokosovým mliekom a brezovým cukrom. Necháme úplne vychladnúť, pridáme tvaroh a mletý kokos. Vymiešame do hladkého krému. Na každý prekrojený korpus nanesieme trochu plnky a pridáme čerstvý na drobné kocky nakrájaný ananás. Zvyškom krému potrieme celú tortičku.
Nakoniec vezmeme mletý kokos a snažíme sa celú tortičku obaliť. Trošku sa pohráte s mletým kokosom. No výsledok je krásny a veľmi chutný. Tortičku dáme na celú noc do chladničky. Zvyšok ananásu si môžete pridať opäť na vrch tortičky, každý podľa vlastnej fantázie. Kokos a ananás je skutočne najlepšia kombinácia chutí.
S láskou k pečeniu Silvia
Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.