Mojím najobľúbenejším ovocím sú jednoznačne čučoriedky. Čučoriedky majú vysoký obsah karoténov, vlákniny, vitamínu C, vápnika a mnoho iných účinkov pre zdravie. Sú veľmi prospešné aj pre diabetikov.
Tieto jednoduché koláče zvládne skutočne každá gazdinka, stačí pár surovín a koláče sú ihneď upečené. V tomto recepte som sa snažila opäť vyhýbať prílišnému sladeniu, banán a čučoriedky koláče dostatočne osladili. Sú veľmi vhodné aj pre menšie detičky, takou zdravšou variantou maškrtenia 🙂
Čučoriedkové koláče sú bez lepku, bez cukru.
Suroviny/Cesto/
500g riccota syr
2ks vajíčka
1ks prezretý banán
150g čerstvé čučoriedky
150g ovsená múka bez lepku
1čl jedlá sóda / náhrada – 1čl prášok do pečiva bez fosfátu /
Sladká čerešňa. Vyskúšajte ovocnú tortičku bez lepku
Postup
Prezretý banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou 50ml vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na koláčiky použila silikónovú formu na pečivo, ale môžete vyskúšať urobiť menšie kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch každého koláčika som pridala ešte čerstvé čučoriedky.
Dáme piecť na 180°C, 40 minút. Necháme úplne vychladnúť. Koláče sú veľmi mäkulinké, nadýchané a opäť žiaden cukor nebol potrebný. U nás doma sa koláčiky veľmi rýchlo zjedli, detičkám budú určite veľmi chutiť. Čučoriedky a banán boli dokonalou voľbou, aby koláčiky jemne osladili.
S láskou k pečeniu Silvia
Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.