Vonku sa nám riadne oteplilo počasie a myslím, že tento skvelý osviežujúci cheesecake vás rozhodne nesklame. V kombinácii s banánom a limetkou, dokonalá súhra chutí a sviežosti, či trošku kyslosti vďaka limetkovej šťave.
Koláčik sa nesie v duchu bez lepku, no rozhodne si túto skvelú pochúťku mȏže upiecť každý, kto má rád sladké. V letnom období dosť často pečiem jednoduché a svieže dezerty alebo tvarohové koláče s ovocím. Keďže prichádza obdobie pestrého množstva ovocia, pečenie bude farebné, svieže, šťavnaté a radostné. 🙂 Opäť bezlepková verzia.
Doba pečenia / 180°C, 45 minút
Cesto
100 g ovsená múka bez lepku
100 g kukuričná múka
1ks žĺtko
3 PL bio kakao s nízkym obsahom tuku a cukru
130 g kvalitné maslo
Osviežujúci tart s ovocím a ruby čokoládou
Plnka
500 g hustý tvaroh
2ks prezreté banány
2ks vajíčka
2ks limetka / šťava /
100 g kvalitná biela čokoláda s vanilkou / môžete si zvoliť podľa seba /
1PL kokosový olej
Postup
Cesto vypracujeme rukami, nemalo by byť príliš suché, ak je potrebné, pridajte si trošku vody. Môžete na hodinku zabalené uskladniť v chladničke. Potom cesto zľahka rozvaľkáme, nie úplne a prenesiete do 23 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie.
Cesto vypracujeme rukami alebo veľkou lyžicou, vyššie až po okraje formy. Banány si roztlačíme vidličkou a spolu s tvarohom a vajíčkami vymiešame plnku. Bielu čokoládu si rozpustíme nad parou s trochou kokosového oleja a pridáme do plnky, takisto limetkovú šťavu. Plnku vlejeme na korpus a dáme piecť na 180°C, 45 minút.
Na vrch cheesecake som nastrúhala limetkovú kôru. Je báječne svieži a chuťovo neodolateľný. Cesto je vždy dobré na riadne pomúčenej doske rozvaľkať alebo medzi dvoma papiermi na pečenie.
S láskou k pečeniu Silvia
Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.