Makovo – čokoládový koláč (bez lepku, bez múky, bez laktózy, bez cukru)
Pečiete radi s makom? Tak tento koláč vás zaručene ohromí svojou chuťou a vôňou maku a horkej čokolády.
Je jednoduchý, nenáročný na čas a pečenie. Kombinácia týchto dvoch surovín je veľmi chutná a s čokoládou famózna.
Na mojom blogu, tento recept patrí medzi tie najlepšie a má veľké množstvo uložení. Som rada, že odozva na tento koláč je skutočne pozitívna. Stačí pár surovín a môžete začať piecť.
Doba pečenia/ 180°C, 50 minút
Suroviny/Cesto
3 vajíčka
1ks banán
150ml kokosové mlieko v krabici bez cukru
250ml 2 šálky mletý mak
1čl jedlá sóda
125g 82% kvalitná horká čokoláda
Vrch
82% kvalitná horká čokoláda
100 – 150ml kokosová smotana
Postup
Banán roztlačíme úplne na kašu a spolu s vajíčkami zmixujeme do penista. Postupne pridáme ostatné suroviny a nakoniec primiešame rozpustenú horkú čokoládu.
Cesto vlejeme do 18cm formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C, 50 minút. Takisto môžete použiť aj 23cm formu, ale koláčik bude potom nižší. Po upečení, necháme riadne vychladnúť.
Netradičná bábovka v objatí kávy
Na vrch koláčika som priviedla k varu približne 100 až 150ml kokosovej smotany a rozpustila v nej kvalitnú horkú čokoládu. Vznikne nám hustá poleva, ktorú rozotrieme po celom vrchu koláča. Samozrejme vrch si môžete aj posypať kvalitným kakaom, nič tým nepokazíte.
Opäť som nepoužila žiaden iný cukor, v čokoláde sa cukor dostatočne nachádza a ja vo svojich receptoch rada cítim chuť všetkých surovín a nielen cukru. Môžem zaručiť, že budete nadmieru spokojní.
S láskou k pečeniu Silvia
Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií.