Dnes mám pre vás úplne jednoduchý recept s čučoriedkami. Moje najobľúbenejšie ovocie 🙂
Poznáte gaštanovú múku? Už ste niekedy skúšali piecť s touto aromatickou múkou? Je skutočne vhodná na pečenie koláčov, či zdravšieho chlebíka bez lepku alebo sušienok. Gaštanová múka je zdrojom kyseliny listovej, či vitamínu C. Má neuveriteľne veľa pozitív a silnejšiu gaštanovú arómu.
Vyrába sa z jedlých gaštanov, chuťou je trošku sladkastá s orechovým podtónom. Tento druh múky nájdete na internete a v predajniach, ktoré sa špecializujú na predaj zdravých potravín.
Rada experimentujem v pečení a stále skúšam niečo nové a chuťovo tajomné, nepoznané 🙂 Verím, že gaštanová múka v prevedení tohto receptu vás určite aj chuťovo osloví. Koláčik je bezlepkový.
Doba pečenia / 180°C 35 minút, 150°C 20 minút
Cesto
150g gaštanová múka
60g kvalitné maslo
1čL jedlá sóda
½ čL prášok do pečiva bez fosfátu
Vyskúšajte doma Zdravý domáci chlebík s mandľami
Plnka
750g hustý tvaroh
2ks vajíčka
1ks limetka
2PL agáve sirup / ryžový sirup alebo med /
300 – 400g čerstvé čučoriedky
Postup
Najprv si vypracujeme cesto zo surovín. Maslo by malo byť izbovej teploty, ak bude cesto príliš suché, pridajte si ešte trošku vody. Cesto dáme na pol hodinu do chladničky.
Medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh vymiešame mixérom spolu s vajíčkami, pridáme šťavu z jednej limetky a osladíme agáve sirupom. Ak máte radi sladšie, pridajte si ešte sladidlo. Okrúhlu formu priemer 23 cm si vystelieme papierom na pečenie. Cesto si opatrne rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie a natlačíme na spodok formy, uhladíme veľkou lyžicou.
Vyskúšajte aj: Quinoa galetka s rebarborou a broskyňami
Dáme piecť na 180°C, 15 minút. Vytiahneme a vlejeme následne na korpus plnku, vrch náplne posypeme čučoriedkami. Ja som mala doma lesné malinké čučoriedky. Dáme znova piecť na 180°C, 20 minút a potom stiahneme rúru na 150°C, pečieme ešte 15 – 20 minút. Necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
Kľudne aj za pár hodín sa môže koláčik konzumovať, no ak ho necháte celú noc v chladničke, ešte viac stuhne.
S láskou k pečeniu Silvia
Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.