Koláčov so slivkami nikdy nie je dosť a preto som sa rozhodla vám priniesť, ešte jeden skvelý jednoduchý recept.
Vo vzduchu je skutočne cítiť chladné jesenné počasie a tento moment pri písaní, si vychutnávam s horúcim bylinkovým čajom. Milujem každé ročné obdobie, jeseň je vždy krásne oblečená do pestrofarebných listov, ktoré padajú a lietajú zo stromov navôkol kam sa len pozriete.
Vyskúšajte aj Jeseň do modra: Slivkový tart
Ako dieťa si spomínam na daždivé jesenné počasie, s radosťou a v gumených topánkach som neobišla žiadnu mláku 🙂 Keď ma mama za ruku viedla k škôlke a Ja som sa s radosťou pozerala, na tie úžasné veľké kvapky dažďovej vody.
Spomínate si niekedy na svoje detské zážitky? Pri pečení a tvorení koláčikov ma vždy napadne nejedna veselá príhoda, ako deti sme toho dosť navyvádzali 🙂 Tento chutný koláčik je vhodný aj pre menšie detičky a verím, že si na ňom všetci pochutnáte, trebárs aj so šálkou horúceho čaju…
Doba pečenia/ 180°C, 55 minút
Suroviny/Cesto
500g hustý tvaroh
3ks vajíčka
1 balíček vanilkový puding
2PL brezový cukor / kokosový cukor, med, ryžový sirup /
100g hladká špaldová múka
1čl prášok do pečiva bez fosfátu
1ks citrón
500 – 800g čerstvé slivky
Vyskúšajte aj Bezlepkový makovo – slivkový koláč (bez laktózy)
Postup
Najprv si riadne vymiešame do hladkej konzistencie tvaroh spolu s vajíčkami. Postupne pridávame ostatné suroviny, puding v prášku, cukor, prášok do pečiva, hladkú špaldovú múku. Nakoniec primiešame jemne nastrúhanú kôru z jedného citróna. Cesto vlejeme do 23cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch koláčika poukladáme na tesno rozkrájané slivky. Dáme piecť na 180°C, 55 minút. Nechať úplne vychladnúť a potom vložiť koláč na noc do chladničky alebo aspoň na 4 hodiny. Recept je skutočne nie náročný a zaručujem úžasný pôžitok pri každom kúsku koláčika. Sladenie koláčika nechám na váš obľúbený výber.
S láskou k pečeniu Silvia
Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií.