Tentokrát mám pre vás skvelý jednoduchý recept na zdravé posúchy. A keďže máme ešte stále obdobie medvedieho cesnaku, môžete použiť veselo do pečenia.
Medvedí cesnak je zdravá bylinka z čeľade cesnakovité a je výborným prečisťovadlom. Má skutočne mnoho liečivých vlastností a detoxikačnú schopnosť. Veľmi rada z medvedieho cesnaku pripravujem pesto, bylinkové maslo, soľ, a taktiež ho fermentujem trebárs s červenou kapustou, červenou repou a iným druhom zeleniny. Posúchy sú v kombinácii tekvicovej múky, ktorá je bohatá na vlákninu, bielkoviny a je oceňovaná pre vysoký obsah vitamínu E. Oceňujem pečenie takýchto posúchov v rúre bez ťažkých olejov a tieto sa skutočne vydarili..
Doba pečenia/ 180°C, 20 – 23 minút
Suroviny/Cesto
200g mozzarella strúhaný syr
80 – 100g baby špenát
1 – 2ks cesnak
250g nízkotučný tvaroh / náhrada – riccota syr/
100g tekvicová múka
1čl jedlá sóda
hrsť mletých mandlí, soľ, čerstvé alebo sušené bylinky / vlastný výber /
bazalka, petržlenová vňať, medvedí cesnak
Vyskúšajte aj Zdravý domáci chlebík s mandľami
Postup
Baby špenát si sparíme a zmixujeme. Postupne pridávame, tvaroh, mozzarella syr a ostatné suché suroviny. Vypracujeme rukami cesto. Vždy si trochu z cesta odoberieme, tvarujeme malé posúchy a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pozor, posúchy ukladajte na plech vzdialene od seba, pri pečení sa trochu roztiahnu. Pečieme na 180°C, 20 – 23 minút. Ak nemáte k dispozícii tekvicovú múku, môžete ju nahradiť aj ovsenou múkou bez lepku. Posúšiky sú veľmi chutné a určite vám doma nezostane ani jeden.
S láskou k pečeniu Silvia
Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.