5.9 C
Nitra
štvrtok, 14 novembra, 2024

Osviežujúci tart s ovocím a ruby čokoládou

Tento osviežujúci tart v kombinácii s ruby čokoládou je perfektne chuťovo doladený. Poznáte ruby čokoládu a skúšali ste ju už niekedy pri pečení?

Ruby čokoláda je charakteristická jemným ovocným tónom s ľahko kyslastým dozvukom. Príjemne osvieži vaše chuťové poháriky. Neobsahuje lepok a vyniká jemným vanilkovým podtónom. Vie úžasne zafarbiť krém jemne do ružovkasta a ľahko ho osladí. V kombinácii s ovocím skutočne vynikne farba a aj svieža chuť.

Vyskúšajte opäť ďalší recept z mojej kuchyne a zaexperimentujte si v pečení 🙂 Skúste byť trocha kreatívny..

Osviežujúci tart s ovocím a ruby čokoládou
Tart s ovocím a ruby čokoládou

Doba pečenia/ 180°C, 25 – 30 minút

Suroviny/Korpus

130g kvalitné maslo

1ks vajíčko

2PL brezový cukor

kôra z jedného pomaranča

šťava z polovice citróna

štipka soli

100g ryžová celozrnná múka

180g hladká špaldová múka

Náplň

2ks pomaranč

1ks citrón

250ml vody

50ml mandľová smotana

60 – 70g brezový cukor

10g agar želatína

2ks žĺtka

Vrch

100g ruby čokoláda

väčší plátok masla alebo  3PL kokosový olej

Postup

Maslo izbovej teploty vymiešame spolu s vajíčkom a brezovým cukrom. Postupne pridávame ostatné suroviny a nakoniec do cesta pridajte na jemno nastrúhanú kôru z pomaranča a šťavu z citróna. 

Cesto vymiesime rukami alebo kuchynským robotom. Odložíme aspoň na hodinu zabalené do chladničky. Potom medzi dvoma papiermi na pečenie cesto rozvaľkáme a preložíme do 23cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto sa snažíme vytlačiť čo najvyššie po okrajoch. Vždy si pomáham veľkou lyžicou a krásne ho uhladím.

Vyskúšajte aj Kávový raw vegan tart

Spodok cesta trošku jemne popicháme vidličkou  a dáme do mrazáku vo forme aspoň na 20 minút. Potom pečieme na 180°C, 25 – 30 minút. Necháme vychladnúť. Dva pomaranče a citrón ošúpeme, nakrájame,  zmixujeme v smoothie mixéry spolu s vodou, brezovým cukrom a mandľovou smotanou. Polovicu šťavy vlejeme do hrnca a privedieme k varu. Do druhej polovice šťavy primiešame žĺtka a vlejeme taktiež do hrnca. Miešame a po chvíli pridáme agar želatínu.

Viac receptov na dobrú chuť nájdete tu.

Keď zbadáme, ako nám náplň začne trochu naberať hustú konzistenciu, odstavíme bokom a necháme vychladnúť. Vlejeme na korpus a dáme  do chladničky stuhnúť približne dve až tri hodiny. Nakoniec si roztopíme nad parou aj s trochou masla alebo kokosovým olejom ruby čokoládu. Polevu sa snažíme rozotrieť po celom vrchu koláčika.  

Tart dáme na noc do chladničky. Na druhý deň si môžete vrch ozdobiť  čerstvými alebo lyofilizovanými malinami. Ja som pridala aj granátové jablko. Tento recept som tvorila v letnom období, je veľmi osviežujúci a chuť v kombinácii všetkých surovín je neuveriteľne ľahulinká a jemná.

S láskou k pečeniu Silvia  

Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.  

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Prihlásiť sa na odber
Upozorniť na
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre
Predchádzajúci článok
Ďalší článok

Prečítajte si tiež

Najnovšie články

0
Komentujte a vyjadrite svoj názor.x