Tento osviežujúci tart v kombinácii s ruby čokoládou je perfektne chuťovo doladený. Poznáte ruby čokoládu a skúšali ste ju už niekedy pri pečení?
Ruby čokoláda je charakteristická jemným ovocným tónom s ľahko kyslastým dozvukom. Príjemne osvieži vaše chuťové poháriky. Neobsahuje lepok a vyniká jemným vanilkovým podtónom. Vie úžasne zafarbiť krém jemne do ružovkasta a ľahko ho osladí. V kombinácii s ovocím skutočne vynikne farba a aj svieža chuť.
Vyskúšajte opäť ďalší recept z mojej kuchyne a zaexperimentujte si v pečení 🙂 Skúste byť trocha kreatívny..
Doba pečenia/ 180°C, 25 – 30 minút
Suroviny/Korpus
130g kvalitné maslo
1ks vajíčko
2PL brezový cukor
kôra z jedného pomaranča
šťava z polovice citróna
štipka soli
100g ryžová celozrnná múka
180g hladká špaldová múka
Náplň
2ks pomaranč
1ks citrón
250ml vody
50ml mandľová smotana
60 – 70g brezový cukor
10g agar želatína
2ks žĺtka
Vrch
100g ruby čokoláda
väčší plátok masla alebo 3PL kokosový olej
Postup
Maslo izbovej teploty vymiešame spolu s vajíčkom a brezovým cukrom. Postupne pridávame ostatné suroviny a nakoniec do cesta pridajte na jemno nastrúhanú kôru z pomaranča a šťavu z citróna.
Cesto vymiesime rukami alebo kuchynským robotom. Odložíme aspoň na hodinu zabalené do chladničky. Potom medzi dvoma papiermi na pečenie cesto rozvaľkáme a preložíme do 23cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto sa snažíme vytlačiť čo najvyššie po okrajoch. Vždy si pomáham veľkou lyžicou a krásne ho uhladím.
Vyskúšajte aj Kávový raw vegan tart
Spodok cesta trošku jemne popicháme vidličkou a dáme do mrazáku vo forme aspoň na 20 minút. Potom pečieme na 180°C, 25 – 30 minút. Necháme vychladnúť. Dva pomaranče a citrón ošúpeme, nakrájame, zmixujeme v smoothie mixéry spolu s vodou, brezovým cukrom a mandľovou smotanou. Polovicu šťavy vlejeme do hrnca a privedieme k varu. Do druhej polovice šťavy primiešame žĺtka a vlejeme taktiež do hrnca. Miešame a po chvíli pridáme agar želatínu.
Viac receptov na dobrú chuť nájdete tu.
Keď zbadáme, ako nám náplň začne trochu naberať hustú konzistenciu, odstavíme bokom a necháme vychladnúť. Vlejeme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť približne dve až tri hodiny. Nakoniec si roztopíme nad parou aj s trochou masla alebo kokosovým olejom ruby čokoládu. Polevu sa snažíme rozotrieť po celom vrchu koláčika.
Tart dáme na noc do chladničky. Na druhý deň si môžete vrch ozdobiť čerstvými alebo lyofilizovanými malinami. Ja som pridala aj granátové jablko. Tento recept som tvorila v letnom období, je veľmi osviežujúci a chuť v kombinácii všetkých surovín je neuveriteľne ľahulinká a jemná.
S láskou k pečeniu Silvia
Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.