Batátové toasty s rybacou pomazánkou
Recept poslala Maria Sofia Winard
Potrebujeme:
olivový olej
sladké zemiaky – batáty (môžete ošúpať, nemusíte)
soľ, korenie
Batát nakrájame na hrubé plátky. Potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme 15-20 minút vo vopred predhriatej rúre, kým nie sú zlatisté a upečené.
Sladké zemiaky obsahujú veľa vlákniny, minerály a zároveň žiaden tuk. Môžete ich naservírovať i návšteve namiesto chlebíčkov, potreté cottage cheesom, rôznymi domácimi nátierkami, avokádom, zeleninou a podobne.
Rybacia pomazánka:
Recept poslala Ivana Hanesová
1 konzerva tuniaka (vo vlastnej šťave alebo v oleji)
trochu zmäknutého masla
Bambino v črievku (alebo iný tavený syr)
Cibuľka – pokrájaná nadrobno
Všetko zmiešať a podávať.
Dobrú chuť!
Váš recept spolu s fotkou nám môžete poslať na redakcia@nitranoviny.sk, alebo do správy na FB @nitranoviny.sk, radi ho zverejníme.