Dobrý recept na nedeľu? Čo sa takto fajnová rožková knedľa ku kapuste a pečenému mäsu.
Recept nám poslala Marika Tóthová
Potrebujeme:
Trocha polohrubej múky (vysvetlíme)
asi dve polievkové lyžice oleja
zarobené kvasnice
soľ
vajíčko
4 suché rožky
Postup:
Rožky nakrájame na kocky, môže ich byť aj viac a postupne dosypeme múkou tak, aby boli pokryté a dali sa premiešať. Pridáme vajíčko a olej, osolíme (asi čajová lyžica)
Zarobíme kvások: pohár vody, pohár mlieka, trochu cukru a kvasnice
Kvások vlejeme do zarobenej múky, premiesime, stačí len tak, aby vznikla celistvá konzistencia a necháme kysnúť hodinu.
Potom na pomúčenej doske cesto ešte premiešame rukami a rozdelíme na časti, ktoré vytvaruje do knedličky. Necháme vykysnúť asi 20 minút.
Na pare knedle (dáme na parák mastný papier, papier na pečenie) necháme pariť 20 až 25 minút.
Dobrú chuť!