Krevety na víne
recept pre cca 4 osoby, dodala Lucia Balagová
Potrebujeme:
400g krevety (mrazené krevety dáme pred prípravou na ½ hodiny von)
4 veľké struky cesnaku
1 cibuľka
5 – 6 cherry rajčiniek
2 – 3 dcl bieleho vína
kúsok masla, korenie na ryby, nasekaná petržlenová vňať
soľ – použijeme podľa vlastného uváženia počas varenia
Nakrájanú cibuľku restujeme na oleji, pridáme nahrubo nakrájaný cesnak a napokon cherry rajčinky. Následne na panvicu vložíme krevety. Pridáme korenie na ryby a krevety restujeme jednu aj druhu stranu cca 2 – 3 minúty. Pridáme maslo a podlejeme biely vínom. Celé to dostaneme do varu. Nevaríme pridlho, aby neboli zbytočne suché. Na ozdobenie posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podávať môžeme s hranolkami. K tomu odporúčame pridať prípadne aj hrianky na vyjedanie omáčky.