Grilovanie v zime? Vyskúšajte tento recept: Mäsová roláda
recept dodala Martina Weissová
Potrebujeme (množstvo podľa vlastného odhadu a počtu ľudí)
bravčové karé
slanina (nakrájať na plátky)
plátkový emental
sušené rajčiny
syr grana padano
bazalka, soľ, čierne korenie, cesnak
potravinárska šnúrka
Karé rozrežeme ostrým nožom na plát (obrázok1). Plátky slaniny naukladáme cez seba s prekrývaním (obrázok 2) a na nich uložíme pripravený plát bravčového karé. Pokoreníme, posolíme, dáme cesnak a na mäso následne ukladáme plátky ementálu, sušené rajčiny a syr grana padano (obrázok 3) . Pridáme trochu bazalky. Mäso zarolujeme a previažeme potravinárskou šnúrkou (obrázok 4). Pečieme v keramickom grile Kamado Joe na 150°C, vnútorná teplota mäsa cca 63°C (obrázok 5). Po upečení roládu nakrájame (obrázok 6).
Ak nemáme gril a robíme napríklad v rúre, odporúčam dať misku vody a teplotu prispôsobiť podľa výkonu vášho spotrebiča.
Podávať môžeme s pečenými zemiakmi alebo šalátom, dozdobíme strúhaným syrom, sušenými rajčinami a nakrájanou papričkou, prípadne chilli (podľa vlastnej fantázie).