5.9 C
Nitra
štvrtok, 14 novembra, 2024

RECEPT na NEDEĽU: Mäsová roláda

Grilovanie v zime? Vyskúšajte tento recept: Mäsová roláda

recept dodala Martina Weissová

RECEPT na NEDEĽU: Mäsová roláda
Martina

Potrebujeme (množstvo podľa vlastného odhadu a počtu ľudí)

bravčové karé

slanina (nakrájať na plátky)

plátkový emental

sušené rajčiny

syr grana padano

bazalka, soľ, čierne korenie, cesnak

potravinárska šnúrka

Karé rozrežeme ostrým nožom na plát (obrázok1). Plátky slaniny naukladáme cez seba s prekrývaním (obrázok 2) a na nich uložíme pripravený plát bravčového karé. Pokoreníme, posolíme, dáme cesnak a na mäso následne ukladáme plátky ementálu, sušené rajčiny a syr grana padano (obrázok 3) . Pridáme trochu bazalky. Mäso zarolujeme a previažeme potravinárskou šnúrkou (obrázok 4). Pečieme v keramickom grile Kamado Joe na 150°C, vnútorná teplota mäsa cca 63°C (obrázok 5). Po upečení roládu nakrájame (obrázok 6).

Ak nemáme gril a robíme napríklad v rúre, odporúčam dať misku vody a teplotu prispôsobiť podľa výkonu vášho spotrebiča.

Podávať môžeme s pečenými zemiakmi alebo šalátom, dozdobíme strúhaným syrom, sušenými rajčinami a nakrájanou papričkou, prípadne chilli (podľa vlastnej fantázie).

RECEPT na NEDEĽU: Mäsová roláda

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články