Dnes vám ponúknem overený recept na vianočnú bagetu. Ochutiť ju môžete osmaženou cibuľkou, slaninkou, cesnakom. Robí sa rýchlo, a je výborná k vianočnej kapustnici, najmä, nemusíte behať cez sviatky do obchodu.
Potrebujeme:
Pol kila hladkej múky
štvrť litra teplej vody (plus deci na oživenie sušeného kvásku)
malá lyžička soli
rasca podľa chuti
cibuľa (osmažíme vopred)
Kvások necháme oživiť v štipke cukru (kvások nasypem do vody a posypem cukrom), necháme pôsobiť asi 15 minúť.
Potom všetko spolu zmiešame (nie do hladka, len tak, aby múka nebola suchá) a na záver vmiešame cibuľku.
Necháme kysnúť asi 2 hodiny (aj viac, nič sa tomu nestane).
Vyhrejeme rúru na 230 stupňov, pečieme 15 minút na plechu, potom znížime na 170 a pečieme asi ešte 20 minúť. Nezabudnite na začiatku vložiť do rúry plech s vodou (asi deci).
Dobrú chuť!