Zemiaková polievka s hubami
recept dodala Lucia Balagová
Potrebujeme:
200 g zemiakov (uvariť a nahrubo pokrájať)
50 g údenej slaniny
50 g + 20 g cibule
100 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen / nadrobno pokrájať)
30 g masla
100 g húb (nakrájať)
700 ml hovädzieho vývaru
125 ml kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
1 ČL rasce
½ ČL majoránu
soľ, korenie, ocot
50 ml bieleho vína
vňať petržlenu na ozdobenie
Cibuľu (50g) s cesnakom opečieme na oleji do sklovita, pridáme slaninu, zemiaky a koreňovú zeleninu a cca 5 minút osmahneme. Zalejeme vínom a vývarom, pridáme rascu a povaríme domäkka. Následne v hrnci rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme huby, kyslú smotanu, majorán, soľ, korenie, ocot (podľa chuti) a povaríme ešte 15 minút.
Na panvici osmahneme zvyšnú cibuľku, ktorú následne použijeme na ozdobenie spolu s petržlenom.
Vaše zaujímavé recepty aj s fotkou nám pošlite na lucia.balagova@nitranoviny.sk