Raw vegan čokoládový tart /bez lepku, bez laktózy, bez múky/
Opäť niečo osviežujúce, rýchle a nepečené. Sušené ďatle dosť často využívam pri raw koláčikoch, je to veľmi výborná zdravšia náhrada sladenia. Dokáže jednoducho spojiť cesto.
Ak máte možnosť zakúpenia čerstvých sušených ďatlí, vrelo odporúčam. Tá chuť, lahodnosť, mäkkosť a zážitok v ústach, vás určite osloví. Nedávno som zakúpila čerstvé sušené ďatle v domácej predajni so zeleninou a ovocím. No nájdete ich aj v zdravých obchodoch eshope.
Klasické sušené ďatle, ako ich poznáme, sú k dispozícii v každom obchodnom reťazci. Najlepšie sú, ak si zachovajú svoju prirodzenú sladkosť. Táto pochúťka v troch vrstvách, s orechami, vločkami a zdravším sladením, je skutočne nabitá sladkou energiou 🙂
Vždy sa rada podelím s kúskami koláčov a pozitívne hodnotenia ma o to viac tešia. Vyskúšajte túto skvelú dobrotu v tomto teplom až horúcom období, úžasne vás osvieži.
Suroviny/Korpus
200g sušené ďatle
100g blanšírované mleté mandle
100g mleté ovsené vločky bez lepku
Vyskúšajte lahodnú jahodovú roládu
Stredná vrstva
200g kešu orechy
180g biele tofu
400ml kokosový krém v plechovke / husté kokosové mlieko /
100g 85% horká kvalitná čokoláda
30g brezový cukor / med /
Vrchná vrstva
200ml kokosová smotana
200g 85% horká kvalitná čokoláda