4.2 C
Nitra
pondelok, 18 novembra, 2024

Tento raw vegan čokoládový tart STOJÍ za to!

Raw vegan čokoládový tart /bez lepku, bez laktózy, bez múky/

Opäť niečo osviežujúce, rýchle a nepečené. Sušené ďatle dosť často využívam pri raw koláčikoch, je to veľmi výborná zdravšia náhrada sladenia. Dokáže jednoducho spojiť cesto.

Ak máte možnosť zakúpenia čerstvých sušených ďatlí, vrelo odporúčam. Tá chuť, lahodnosť, mäkkosť a zážitok v ústach, vás určite osloví. Nedávno som zakúpila čerstvé sušené ďatle v domácej predajni so zeleninou a ovocím. No nájdete ich aj v zdravých obchodoch eshope.

Klasické sušené ďatle, ako ich poznáme, sú k dispozícii v každom obchodnom reťazci. Najlepšie sú, ak si zachovajú svoju prirodzenú sladkosť. Táto pochúťka v troch vrstvách, s orechami, vločkami a zdravším sladením, je skutočne nabitá sladkou energiou 🙂

Vždy sa rada podelím s kúskami koláčov a pozitívne hodnotenia ma o to viac tešia. Vyskúšajte túto skvelú dobrotu v tomto teplom až horúcom období, úžasne vás osvieži.

Tento raw vegan čokoládový tart STOJÍ za to!

Suroviny/Korpus

200g sušené ďatle

100g blanšírované mleté mandle

100g mleté ovsené vločky bez lepku

Vyskúšajte lahodnú jahodovú roládu

Stredná vrstva

200g kešu orechy

180g biele tofu

400ml kokosový krém v plechovke / husté kokosové mlieko /

100g 85% horká kvalitná čokoláda

30g brezový cukor    / med /

Vrchná vrstva

200ml kokosová smotana

200g  85% horká kvalitná čokoláda

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články