Orechové raw vegan brownie (bez lepku, bez múky, bez laktózy)
Máte radi rýchle a osviežujúce dezerty v letnom období bez pečenia?
Tak tento vás zaručene poteší svojou úžasnou chuťou a s troškou kyslosti v lyofiliziovaných malinách.
Lyofiliziované ovocie alebo tiež ovocie sušené mrazom, je sušené špeciálnym postupom pri prúdení ľadového vzduchu, kedy dochádza k postupnému odpareniu vody z plodov ovocia. V zdravých obchodoch, ale už aj v bežných obchodných reťazcoch, nájdete skutočne široký výber ovocia sušeného mrazom.
Môžete vyskúšať aj lyofiliziované jahody, sú vynikajúce a dosť často ich používam do koláčikov alebo chladených dezertov. Dajú sa veľmi jednoducho zomlieť aj na jemný prášok a môžete ním posypať celý koláčik. Viete zafarbiť aj rôzne sladké plnky do koláčikov a pritom nemusíte použiť žiadne škodlivé farbivá.
Zbožňujem, keď prichádza letné horúce obdobie a s ním spojené ľahké osviežujúce dezerty. Tak, čo si jednoducho vyskúšať nepečené brownie 🙂
Suroviny
pol šálky kešu orechy
pol šálky mandle
2 hrste pistácií
trochu lyofiliziovaných malín / maliny sušené mrazom /
3 PL chia semienka
150g sušené ďatle
3 PL bio kakao s nízkym obsahom tuku a cukru
81% 100 – 150g kvalitná horká čokoláda
Pozrite si aj Jednoduchý kokosový koláč, bez lepku a laktózy
Postup
Najprv som si orechy namočila do vody približne na dve hodiny, aby som ich zbavila plesní a toxínov. Samozrejme orechy potom vysušíme na panvici a zmixujeme, ale nie úplne, takisto aj lyofiliziované maliny.
Postupne pridáme chia semienka a sušené ďatle zmixované na kašu. Sušené ďatle treba vopred namočiť aspoň na hodinu do vriacej vody a potom rozmixovať aj s trochou ďatlovej vody, stačí 2 – 3Pl.
Vyskúšajte tiež Netradičnú bábovku v objatí kávy
Pridajte bio kakao, je na vás aké použijete kakao. Rukami spracujeme hustú zmes a natlačíme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch rozpustíme nad parou kvalitnú horkú čokoládu a vlejeme na spodnú vrstvu.
Vrch môžete ozdobiť pistáciami a lyofiliziovanými rozdrvenými malinami. Dáme na pol až hodinku do mrazáku.
Brownie stačí, ak uskladníte potom už len v chladničke.
S láskou k pečeniu Silvia
Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií.