9.2 C
Nitra
piatok, 15 novembra, 2024

Vyskúšajte KURKUMA krekry (bez lepku, laktózy, histamínu a bez vajec)

Tentokrát som sa zamerala na jednoduchý a veľmi rýchly zdravý recept. Kurkuma krekry sú zdravšou alternatívou slaného pečiva a slúžia, ako náhrada chlebíka.

Ľanová múka má vysoký podiel bielkovín a zdravých tukov, hlavne nenasýtených mastných kyselín. Spolu s ovsenou múkou bez lepku dokonale ladili a tak vytvorili úžasnú chuť v spojení s kurkuma korením. 

U nás doma sa krekry pomerne dosť často pečú a máme ich veľmi radi s cícerovou nátierkou, aj spolu s avokádom. Tento recept je vhodný pre alergikov a aj vegánov.

Vyskúšajte KURKUMA krekry (bez lepku, laktózy, histamínu a bez vajec)
Kurkuma krekry

Doba pečenia / 180°C, 20 minút

Suroviny/Cesto

pol šálky ľanová múka

1 a pol šálky ovsená múka bez lepku

3PL kokosový olej  / výber je na vás /

pol šálky teplej vody

1 – 2čl kurkuma, mletá rasca, himalájska čierna soľ   / soľ vlastný výber /

Fantastický TVAROHOVÝ LIESKOVEC (bez lepku)

Postup

Zo surovín si vypracujeme rukami cesto. Ak sa vám zdá že je suchšie, pridajte si ešte trochu vody. Môžete si zvoliť aj podľa seba iné druhy byliniek. Cesto vždy rozvaľkám medzi dvoma papiermi na pečenie, aspoň na 3 až 4mm.

Vykrajujeme obdĺžniky alebo štvorce podľa seba.  Dáme piecť na 180°C, 20 minút.  Sú zdravou variantou a  náhradou chlebíka. Ja ich zbožňujem s domácou nátierkou, ako je napríklad hummus cícerový alebo z červenej repy.   

S láskou k pečeniu Silvia  

Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.  

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Prihlásiť sa na odber
Upozorniť na
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre

Prečítajte si tiež

Najnovšie články

0
Komentujte a vyjadrite svoj názor.x