Tentokrát som sa zamerala na jednoduchý a veľmi rýchly zdravý recept. Kurkuma krekry sú zdravšou alternatívou slaného pečiva a slúžia, ako náhrada chlebíka.
Ľanová múka má vysoký podiel bielkovín a zdravých tukov, hlavne nenasýtených mastných kyselín. Spolu s ovsenou múkou bez lepku dokonale ladili a tak vytvorili úžasnú chuť v spojení s kurkuma korením.
U nás doma sa krekry pomerne dosť často pečú a máme ich veľmi radi s cícerovou nátierkou, aj spolu s avokádom. Tento recept je vhodný pre alergikov a aj vegánov.
Doba pečenia / 180°C, 20 minút
Suroviny/Cesto
pol šálky ľanová múka
1 a pol šálky ovsená múka bez lepku
3PL kokosový olej / výber je na vás /
pol šálky teplej vody
1 – 2čl kurkuma, mletá rasca, himalájska čierna soľ / soľ vlastný výber /
Fantastický TVAROHOVÝ LIESKOVEC (bez lepku)
Postup
Zo surovín si vypracujeme rukami cesto. Ak sa vám zdá že je suchšie, pridajte si ešte trochu vody. Môžete si zvoliť aj podľa seba iné druhy byliniek. Cesto vždy rozvaľkám medzi dvoma papiermi na pečenie, aspoň na 3 až 4mm.
Vykrajujeme obdĺžniky alebo štvorce podľa seba. Dáme piecť na 180°C, 20 minút. Sú zdravou variantou a náhradou chlebíka. Ja ich zbožňujem s domácou nátierkou, ako je napríklad hummus cícerový alebo z červenej repy.
S láskou k pečeniu Silvia
Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.