Jablkový koláč s tvarohom (bez lepku, bez cukru, bez histamínu)
V dnešnej dobe, trpí veľké množstvo ľudí na intoleranciu rôznych druhov potravín. Tento recept som tvorila hlavne pre ľudí, ktorý trpia intoleranciou na histamín. Koláčik je veľmi chutný a vhodný pre každého, kto rád ocení zdravšie pečenie. Je vynikajúcou voľbou sladkého aj pre menšie deti.
Intoleranciou potravín sa zaoberám už dlhšie, je to dosť diskutabilné a hlavne tomu predchádzajú rôzne formy života, či už v stravovaní alebo myslením svojho vedomia. Taktiež to súvisí s rôznymi predispozíciami a aj svojou nerovnováhou vo svojom duchovnom tele. Moje vnímanie je skôr z hľadiska alternatívnej medicíny. Každopádne, svoje telo poznáme každý najlepšie a tým by sme sa aj mali riadiť.
Fantastický krémový hruškový koláč
Som rada, že aspoň takýmto spôsobom môžem ľuďom prinášať trochu viac inšpirácie pri pečení a tvorení chutí niečoho nového. Zároveň tým pomôcť ľuďom, ktorý sa musia vyhýbať vo svojich životoch určitým potravinám. Teším sa, ak opäť vyskúšate môj ďalší recept.
Doba pečenie / 180°C, 40 – 50 minút
Suroviny /Cesto
3 žĺtka
2 jablká
1čl cejlónska škorica
pol šálky kokosové mlieko v krabici bez cukru
100g ovsená múka bez lepku
1čl prášok do pečiva bez fosfátu
2PL kokosový olej
Plnka
1 jablko
300 – 400 tvaroh / môžete použiť aj tvaroh bez laktózy /
Postup
Jablká ošúpeme, nakrájame na drobno a so škoricou dáme dusiť úplne do mäkka. Rozvarené jablká som vymiešala riadne so žĺtkami a postupne pridáme ostatné suroviny a vymiešame cesto. Menšiu 18cm okrúhlu formu si vystelieme papierom na pečenie a vlejeme polovicu cesta na spodok. Na plnku si opäť udusíme do mäkka jedno ošúpané jablko a vymiešame s tvarohom. Plnku vlejeme na polovicu cesta do stredu a vrch zalejeme druhou zvyšnou polovicou cesta. Môžete si nakrájať jablko a pekne ho poukladať na vrch koláčika a poprášiť trochou škorice. Dáme piecť na 180°C, 40 – 50 minút. Koláčik je zdravou variantou úplne bez sladenia. Jablká skutočne sú dostatočne sladké, aby ste mali lahodný a zároveň sladký pocit v ústach.
S láskou k pečeniu Silvia
Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií.