Milujem toto obdobie čerstvých bylín, tú vôňu a neobyčajné chute rôznych druhov…Každá bylinka je pre mňa výnimočná, očarujúca, láskavá a hrajúca sa, pozitívnou energiou.
V ďalšom mojom recepte som sa skutočne pohrala s rôznymi chuťami čerstvých byliniek, špenátu a ovocia. Šalvia obsahuje množstvo prospešných látok a mäta je výnimočná nie len svojou prenikavou vôňou, ale aj svojou sviežou ľahkosťou. V spojení s čerstvým špenátom, dokonalá harmónia chutí a farieb.
Do svojho receptu som použila výnimočnú ananásovú šalviu a prenikavú mätu. Samozrejme záleží na vás, aký druh šalvie a čerstvej mäty použijete. Rozhodne iným výberom nič nepokazíte..
Využite toto obdobie čerstvých bylín a úžasného farebného ovocia v podobe mojej zelenej rolády 🙂
Doba pečenia/ 180°C, 20 minút
Suroviny/Cesto
60g baby čerstvý špenát
7g šalvia čerstvá / mala som ananásovú – môžete použiť hocjakú /
5g čerstvá mäta
5ks vajíčka
80g Erythritol / náhrada – brezový cukor /
1čl prášok do pečiva bez fosfátu
80g ryžová hladká múka
citrónová kôra
Krém
150g čerstvé čučoriedky
250g mascarpone
250 – 300g tvaroh
4 – 5ks kiwi
sladidlo / vlastný výber /
Postup
Vajíčka si oddelíme. Baby špenát, čerstvú šalviu a mätu sparíme, spolu so žĺtkami zmixujeme v mixéry. Vlejeme do misky a postupne pridávame sladidlo, ostatné suroviny, pracujeme ručným mixérom.
Nakoniec do cesta vmiešame vareškou, zľahka bielka vyšľahané so štipkou soli a na jemno nastrúhanú kôru z jedného citróna. Cesto vlejeme a rozotrieme na stredne väčší plech o priemere približne 32cm, vystlaný papierom na pečenie. Môžete použiť aj väčší plech do 38cm. Pečieme na 180°C, 20 minút.
Bezlepková lahôdka: Tvarohový čokoládový rez s jahodami a malinami
Po chvíli cesto prehodíme opatrne naopak a stiahneme papier na pečenie. Zrolujeme po dĺžke do utierky. Pripravíme si krém, čerstvé čučoriedky si umyjeme a zmixujeme v smoothie mixéry úplne na kašu. Zmes nám po nejakej chvíli úplne zhustne, ako želatína.
Hustý kvalitný tvaroh, mascarpone, sladidlo podľa uváženia a po lyžiciach pomaly pridávame zmes čučoriedok. Vymiešame mixérom hustý krém. Určitú časť krému rozotrieme na spodok cesta a poukladáme za sebou po dĺžke ošúpané celé kiwi. Dávam to ku kraju cesta a potom opatrne zrolujeme.
Ostatný krém rozotrieme po celej roláde aj po bokoch. Dáme stuhnúť na celú noc do chladničky. Roláda je neuveriteľne jemná, s bylinkami úžasne chutná a s krémom dokonalá v chuti. Odporúčam tento skvelý recept vyskúšať, rozhodne vás nesklame.
S láskou k pečeniu Silvia
Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií.